Selecteer een pagina

Het idee ontstond tijdens een gesprek tussen Ronald Philipsen, directeur van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie en Ralf Fleuren, marketingadviseur en trainer bij Bliqsem. “Hoe gaaf zou het zijn als Fontys docenten les zouden geven aan MKB-ondernemers”. Na een ruime voorbereidingsperiode werden in 2019 de eerste zogenaamde kenniscafés georganiseerd voor MKB’ers in het Klokgebouw op Strijp-S. 

Co-productie van diverse partners

Het programma is het resultaat van een samenwerking tussen diverse partners : Rabobank als bedrijfspartner, Fontys Hogeschool als kennispartner, Founded By All als netwerkpartner en locatie en Bliqsem als organiserende partner. Rabobank zag meteen heil in het idee, omdat het haar MKB-klanten helpt succesvoller te ondernemen. ”Voor ons was het doel om ondernemers met en van elkaar te laten leren in de inspirerende omgeving van Strijp-S, met experts van Fontys”, vertelt Remco van Soest van Rabobank Regio Eindhoven. Rabobank benaderde haar MKB-relaties om mee te doen aan het programma, dat deels wordt bekostigd door de bank.

Praktisch toepasbare kennis

Vanuit Fontys Hogeschool deed Fontys Pro Economie mee aan de samenwerking. Het aanbod van deze opleider en kennispartner voor professionals in de economische branche sluit aan bij het niveau en de manier van leren van ondernemers. “De docenten die Fontys inzette hebben stuk voor stuk veel praktijkervaring, waardoor de Kenniscafés heel praktisch toepasbaar waren”, aldus Ralf Fleuren. De onderwerpen van de Kenniscafés zijn gekozen in overleg met ondernemers en gaan over strategie, online marketing, branding, maar ook duurzaamheid komt aan bod.

Lees de rest van het artikel via de website van Fontys