Selecteer een pagina

Op 23 mei vond het eerste MKB Kenniscafé van 2019 plaats, dit keer over het thema Business Model Canvas. Fontys Pro-docenten Berta Steeghs en Joris van der Waart inspireerden de ondernemers over het onder de loep nemen van hun eigen businessmodel én het bedenken van toekomstige businessmodellen. Tijdens een interactieve en energieke sessie ging de groep aan de slag in de ondernemende omgeving van Strijp-S.

Tijdens de oefening ‘over de streep’ werd basiskennis over het Business Model Canvas getest en bijgebracht.

Het kenniscafé vond plaats op de vaste locatie van de MKB Kenniscafés 2019; Creative Business Hub Founded By All in het Klokgebouw op Strijp-S. De groep aanwezige ondernemers begon de avond met pizza en ging daarna direct aan de slag met hun businessmodel. De ondernemers werden begeleid door coaches van Rabobank Regio Eindhoven, de docenten van Fontys en de organisatie Bliqsem (initiatiefnemer van de MKB Kenniscafés 2019).

De ondernemers gingen met hun eigen en elkaars business model aan de slag.

De deelnemers gaven na de sessie aan met frisse nieuwe ideeën verder te gaan en zelf nog met de ‘huiswerkopdracht’ aan de slag te gaan na de sessie. Via het online leerplatform kunnen de deelnemers feedback krijgen op hun eigen (nieuwe) uitgewerkte business model canvas.

In 2019 vinden nog vier andere MKB kenniscafés plaats over de onderwerpen online marketing (20 juni), branding (26 september), duurzaamheid (31 oktober) en startup café (28 november).

Nog enkele plaatsen beschikbaar
Het is nog steeds mogelijk om je als MKB ondernemer aan te melden voor de kenniscafés, het is mogelijk om vanaf de tweede kenniscafé over online marketing in te stappen in het traject. Het eerste kenniscafé over business model canvas wordt in december nog herhaald.

Informatiesessie 5 juni
Wil je meer informatie over de kenniscafé, op de locatie Founded By All? Op 5 juni van 17:00 – 18:00 uur organiseren we een korte informatiesessie over het programma. Tijdens deze sessie zal een van de deelnemers ook vertellen over de opzet en ervaringen met het programma tot nu toe.

Aanmelden voor de informatiesessie kan via dit aanmeldformulier.

Meer informatie over de MKB Kenniscafés via www.mkbkenniscafe.nl